Medi ambient

Donen tres dies per cobrir Vacamorta amb terra

La resolució preveu que l'empresa haurà de tapar amb un gruix de 10 centímetres la zona d'explotació en aquest temps

L'Ajuntament de Cruïlles s'ha personat en l'execució de la sentència

La resolució signada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, obliga l'empresa gestora de Vacamorta a tapar amb una capa de terra de com a mínim deu centímetres totes les zones d'explotació tres dies després de la notificació de la resolució, tràmit que a hores d'ara ja hauria d'estar acomplert. Vint dies després de la data de notificació de la resolució, tota la superfície ocupada per residus haurà d'estar coberta per una capa d'assentament de terres d'un gruix de 50 centímetres.

A banda de deixar d'abocar al dipòsit, l'empresa explotadora Recuperació de Pedreres SL ha d'aturar immediatament les obres de condicionament de noves fases d'abocament, ha de continuar el manteniment de les instal·lacions i els controls de la qualitat de les aigües subterrànies i dels lixiviats, segons el pla actual de controls. Es manté també l'obligatorietat de mantenir el bon estat dels talussos perimetrals de manera que assegurin que les aigües pluvials caigudes sobre la superfície de cobriment dels residus es puguin recollir i tractar.

Les aigües pluvials caigudes sobre les superfícies clausurades o els talussos exteriors i que no entrin en contacte amb els residus han de ser evacuades per gravetat o per bombeig. Es manté l'obligatorietat de mantenir en funcionament les instal·lacions actuals d'extracció i tractament de lixiviats i de biogàs.

Ara és altre cop el torn de l'empresa Recuperació de Pedreres SL, que ja va expressar en el primer moment que la llicència ambiental que considera vigent no és la que ha estat suspesa. Inicialment va expressar la voluntat de presentar un nou litigi si els obliguen a aturar l'activitat.

LA XIFRA

2,2
milions de tones.
Actualment es calcula que aquesta és la quantitat de residus emmagatzemats a Vacamorta.

Casas: “Volem vigilar-ne de prop el compliment”

L'Ajuntament de Cruïlles s'ha personat com a part en l'execució de la sentència per seguir de prop la seva execució. L'alcalde, Salvi Casas, ja ha expressat que no veu gens clara la reticència del govern a fer enretirar els residus, per la qual cosa es malfia de l'actual tancament. Casas va afirmar que vigilaran el compliment de la sentència de prop: “En farem seguiment i comprovació.” “Ens hem personat en l'execució de la sentència i la Generalitat ha fet un recurs perquè no hi siguem”, explicava



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia