Medi ambient

Les estacions d'esquí gironines obriran aquest cap de setmana

El grau d'obertura dependrà de les precipitacions dels pròxims dies

La vall de Ribes torna a oferir diumenge vinent la Fira Mercat de Muntanya i Neu

Ha anat de poc, però finalment les dues estacions d'esquí del Ripollès, Vall de Núria i Vallter 2000, obriran aquest dissabte coincidint amb el pont de la Puríssima. A la Cerdanya, també preveu fer-ho la Molina, i Masella anuncia que dependrà de l'anunciada nevada d'avui.

La forta llevantada que hi va haver el cap de setmana passat no assegurava res, ja que la neu només va caure a les cotes més altes de les estacions, però les baixes temperatures dels últims dies els han permès fer neu artificial i, per tant, obrir les pistes aquest cap de setmana.

Precisament des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) destacaven que Vallter 2000 és l'estació del grup on el cap de setmana passat va nevar més, ja que a les cotes altes es van arribar a acumular gruixos de fins a 90 centímetres. Això permetrà que l'estació de Setcases sigui la que més pistes podrà obrir aquest cap de setmana. Segons expliquen des de FGC, l'avantatge de l'estació del Ripollès és que té la base a 2.000 metres d'altura i és de les més afavorides per les llevantades.

Una de les novetats més destacades d'aquesta temporada són les línies d'autocar que es posaran a disposició dels usuaris per facilitar encara més l'accés a les estacions del Ripollès. Les línies que es posaran en servei seran Vic-Vallter 2000 i una segona que serà Vic-Ribes de Freser, i funcionaran els caps de setmana i festius de tota la temporada. També cal destacar que FGC i el Consell Comarcal del Ripollès han signat un conveni perquè els habitants del Ripollès (empadronats de fa quatre anys o més a qualsevol ajuntament) i els alumnes escolaritzats a la comarca gaudeixin d'un descompte en el preu del forfet de temporada a les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000.

LA XIFRA

90
centímetres
de neu hi ha acumulats als punts més elevats de les estacions d'esquí gironines.

LA DATA

06.12.14
és el dia en què
tenen previst obrir les estacions d'esquí del Pirineu gironí, sempre que els gruixos ho aconsellin.

LA XIFRA

4
anys,
com a mínim, ha de fer que s'està empadronat al Ripollès per tenir descomptes a Vall de Núria.

A Ribes, hi torna la fira

Aquest diumenge a Ribes de Freser es durà a terme la cinquena edició de la Fira Mercat de Muntanya i Neu de la vall de Ribes. És un aparador bàsicament de les empreses de Ribes i la vall que es dediquen a les activitats de muntanya i l'esquí. Vall de Núria farà dues activitats de raquetes de neu, en el marc de la fira: dissabte al matí hi haurà el Bateig de Raquetes, una activitat d'iniciació a les raquetes, i a la nit es farà Raquetes de Lluna Plena, una excursió nocturna també amb raquetes que inclou el cremallera, guiatge i sopar a l'hotel Vall de Núria. El muntanyenc i fotògraf Pep Hubach hi col·laborarà amb una projecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia