Medi ambient

Campanya a Martorell perquè totes les famílies reciclin l'oli

Totes les famílies de Martorell rebran un embut amb tapa i rosca, acompanyat d'una ampolla, per tal que puguin recollir l'oli usat que es generi a les cuines i el dipositin en un dels 25 contenidors que l'Ajuntament instal·larà en diversos punts de la ciutat. El consistori ha posat en marxa una campanya amb què pretén incrementar la quantitat d'oli que es recicla, que ara és de 5.000 quilos a l'any a la deixalleria, cosa que representa només un 4% del que es genera. “L'objectiu és augmentar el nombre de ciutadans que fan la recollida selectiva de l'oli i reduir en origen la contaminació de l'aigua i del sòl”, explica la regidora de Medi Ambient, Sira Sanz.

Segons Sanz, Martorell serà així un municipi pioner en la recollida d'oli, i es calcula que se'n podran reciclar 130.000 quilos anuals. També serà el primer municipi on s'instal·li un tipus de contenidor hexagonal amb obertura superior, amb una estètica similar a la dels contenidors de recollida selectiva. “Serem el primer municipi on estarà implantat un sistema integrat de recollida d'oli que inclouria els centres escolars, la via pública, la deixalleria i restaurants”, assenyala la regidora de Medi Ambient.

La campanya constarà de dues fases. La primera consistirà a recollir oli a totes les escoles amb el lliurament a les famílies d'un envàs i l'establiment d'un dia perquè els nens els portin plens a l'escola. En una segona fase, es repartiran embuts a totes les famílies i s'instal·laran els contenidors. S'ha enviat una carta personalitzada a totes les llars i s'han penjat cartells perquè els ciutadans passin a recollir els recipients en diversos punts informatius a partir d'aquest diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia