Medi ambient

Estudiaran si es pot buidar l'abocador de Vacamorta

El conseller Vila es va reunir ahir amb l'alcalde de Cruïlles i la PAAC i va acceptar crear una comissió independent per avaluar les opcions

L'estudi s'ha de fer en el primer semestre del 2015

La viabilitat de buidar l'abocador de Vacamorta s'avaluarà en un estudi que una comissió de seguiment constituïda per l'Ajuntament, la Plataforma Antiabocador (PAAC) i el govern encarregarà aquest mes de gener vinent a una entitat independent. Aquest va ser el principal acord en la reunió convocada ahir a l'ajuntament de Cruïlles, a la qual va assistir el conseller de Territori, Santi Vila, i representants de la PAAC i de l'Ajuntament.

Vila va qualificar la decisió de clausurar l'abocador de “difícil” i vista com a “positiva” tant per l'Ajuntament com per ell mateix. Vila va confirmar la voluntat de l'operador de l'abocador de presentar un recurs –“em consta que és molt possible que ho faci”–, però va reafirmar el convenciment d'haver actuat “correctament”.

La novetat d'ahir és l'acceptació del govern d'estudiar la possibilitat de restaurar la zona. “En la reunió s'ha plantejat la necessitat de procedir a la restauració del que ha estat durant molts anys una superfície condicionada per aquest abocament de residus”, va descobrir Vila.

El conseller va comprometre's que sigui la conselleria qui pagui els estudis en els quals s'han de plantejar quines són les possibilitats reals i que s'han de fer en els primers sis mesos del 2015.

L'objectiu de l'estudi és elaborar “una diagnosi d'alternatives, sobre si és més convenient procedir a la restauració deixant els residus allà on són o procedir a una restauració traslladant els residus del punt on ara es troben”.

Segons va explicar Vila, una de les exigències de la plataforma és que l'informe l'elabori una comissió independent reconeguda per tots i que ens doni el confort de constatar que no és part. “L'Ajuntament i el govern garantirem que això sigui així”, va subratllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.