Medi ambient

Més de 120.000 esquiadors a les estacions gironines per Nadal i Reis

Masella és on n'hi ha hagut més i les altres es van veure afectades per les condicions meteorològiques adverses

La segueix la Molina, amb 15.000 persones

A les estacions d'esquí gironines hi ha hagut més de 120.000 esquiadors durant el període nadalenc, entre el 24 de desembre i el 6 de gener. Masella, amb un total de 90.000 esquiadors, és l'estació més freqüentada. Cal tenir en compte que ofereix la possibilitat d'esquiar en horari nocturn. De fet, aquesta estació suma tota sola més del global de les tres estacions gironines del grup Ferrocarrils de la Generalitat: la Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria.

La Molina ha registrat 21.000 esquiadors. Els dies de més afluència van ser els dos previs i els tres posteriors a Cap d'Any, en què es van superar els 2.000 forfets diaris, i el dissabte 3 de gener, amb més de 2.700.

Vallter 2000 durant aquestes dates ha rebut 8.610 visitants. Amb motiu de les fortes ventades, però, l'estació no va poder posar en marxa els remuntadors els dies 25, 28 i 30 de desembre.

I Vall de Núria ha superat els 15.000 visitants que han utilitzat el tren cremallera i ha venut 4.843 forfets. Un dels punts més utilitzats ha estat el Parc Lúdic, que ofereix activitats per a tota la família. Pel que fa a la restauració, l'hotel ha allotjat gairebé 3.400 clients al llarg d'aquestes dues setmanes, un 4,23 % més que la temporada passada.

La campanya de Nadal de les estacions d'esquí del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha estat marcada fins al 30 de desembre per la variabilitat meteorològica, amb vents molt forts que han condicionat l'obertura de les instal·lacions. Tot i això, les estacions de la Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé han registrat 65.000 esquiadors i més de 63.500 forfets venuts durant el període nadalenc. Aquesta xifra és similar a la de fa dues temporades, però discreta en comparació de la de la passada, que va ser un gran èxit amb 138.000 dies d'esquí, gràcies a la gran quantitat de neu i bones condicions meteorològiques de fa un any.

LES XIFRES

90.000
esquiadors
hi ha hagut a l'estació d'esquí alpí de Masella durant el període de vacances de Nadal.
65.000
esquiadors
hi ha hagut a les estacions del grup Ferrocarrils de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia