Medi ambient

Alerta sobre la caça furtiva d'aus aquàtiques al tram garrotxí del Fluvià

L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa analitza com incideix en les poblacions

L'entitat ha fet per vuitè any consecutiu el cens d'aquestes aus

L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) alerta sobre la presència de caçadors furtius al tram garrotxí del riu Fluvià, arran del fet que han trobat algunes aus aquàtiques mortes en el marc del cens anual que du a terme l'entitat amb la col·laboració ciutadana. Fonts de l'agrupació mantenen que cal fer un seguiment d'aquest tema per determinar si la incidència sobre la població d'aus aquàtiques és important. “L'ANEGx denunciem la caça com a activitat esportiva. La caça com a recurs o necessitat d'equilibri dels ecosistemes és una opció que qüestionem, i en el cas de donar-hi suport hem de veure quina línia és l'adequada”, ha remarcat el portaveu de l'entitat, Joan Naspleda.

En el cens que ha dut a terme l'entitat, hi han participat una trentena de persones, que s'han repartit en vuit trams el recorregut garrotxí del Fluvià. Han acreditat un dormidor amb 61 corbs marins a la resclosa de Serinyà. També, han albirat més de 400 ànecs collverds, alguns exemplars d'espècies d'ànecs exòtiques com el mandarí i el xiulador, dos agrons blancs, 15 bernats pescaires i, entre altres espècies, més merles d'aigua que a l'any passat –una espècie rara a la zona ara fa quinze anys–. Ara fa 8 anys que l'ANEGx porta a terme aquest cens i ha constatat que les poblacions es mantenen o milloren gràcies als respectius cicles biològics i la millora de la qualitat química de l'aigua. No obstant això, l'entitat considera que l'ambient fluvial es pot millorar eliminant els abocaments d'objectes al riu.

LA XIFRA

8
anys
fa que l'entitat garrotxina fa cens d'aus, en el marc dels que la Generalitat té compartits internacionalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia