Medi ambient

ERC alerta que el parc agrari està amenaçat

ERC de Viladecans considera que el pla director urbanístic del delta del Llobregat, amb què la Generalitat planteja la creació de sis zones d'activitat econòmica, representa “una nova amenaça per al futur del parc agrari”. Els republicans se sumen així a les crítiques que sectors ecologistes han expressat sobre el projecte, tot i que no és tan contundent perquè consideren que “l'estudi s'inclina per l'escenari amb menys impacte ambiental de les diverses possibilitats”.

Malgrat això, els republicans entenen que la voluntat de classificar 50 hectàrees de terrenys que ara formen part del parc agrari va en contra dels recursos ambientals, paisatgístics i patrimonials de la zona. “Qualsevol pèrdua de sòl dins d'aquest àmbit és important i té afectacions per al conjunt del sistema”, assenyala la cap de llista en les pròximes eleccions municipals, Bàrbara Lligadas.

ERC està especialment preocupada per l'afectació –el PDU proposa activitats econòmiques de caire industrial, terciari, turístic i hoteler– a Can Sabadell, a l'àmbit natural de Remolar-Filipines. No vol que es plantegi destinar una part a equipaments “perquè es tracta d'una zona desconnectada de l'àmbit urbà, que difícilment podria donar servei a la ciutat, i la urbanització de la qual trossejaria encara més un territori prou feble”, afirma Lligadas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia