Medi ambient

Detenen un pescador furtiu de garotes al Port de la Selva

El presumpte infractor, que no tenia llicència, ja havia estat denunciat en una altra ocasió pels mateixos fets

Divendres passat van intervenir 900 unitats de garotes de roca al terme municipal del Port de la Selva en una inspecció conjunta de la direcció general de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i agents dels Mossos d'Esquadra.

El pescador furtiu era un ciutadà francès que no tenia cap mena de llicència, ni esportiva ni professional, que l'habilités per fer aquest tipus d'activitat.

El presumpte infractor ja havia estat denunciat anteriorment pels mateixos fets. Aquell dia havia estat pescant i acumulant les garotes en una cova de difícil accés al Cap de Vol. En el moment de la intervenció, el pescador furtiu va voler fugir de la zona amb el seu vehicle però va ser interceptat i identificat pels agents. Tot seguit els agents van fer el recompte de garotes i van redactar l'acta de denúncia per tres fets constitutius d'infracció: la manca de llicència, l'incompliment d'horari, l'excés de captura i la realització de pesca subaquàtica sense boia de senyalització.

A més, també es va decomissar tot el material de pesca i es van retornar les garotes al seu medi natural. Aquest tipus d'inspeccions les fan conjuntament la inspecció de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la unitat regional de medi ambient dels Mossos d'Esquadra.

LA XIFRA

900
euros
era el valor, segons el pescador, del que havia capturat; en el mercat francès estan més ben pagades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.