Medi ambient

Denuncien que la granja de Solius avança

Salvem Solius diu que hi han talat arbrat perquè l'accés faci l'ample exigit

La plataforma ciutadana Salvem Solius ha denunciat la tala progressiva d'arbres en marges i a banda i banda del camí d'accés principal a Can Cateura, on els propietaris del mas tramiten un permís per implantar-hi una granja per a l'engreix de fins a 83.500 pollastres. Segons el col·lectiu, en els últims mesos, a més de la “destrucció d'un marge arbrat” d'uns 75 m de llargada i moviments de terra “sense permís” per preparar el terreny per aixecar les tres naus previstes, ara s'ha denunciat al consistori la poda d'arbres per eixamplar l'accés al mas.

L'amplada insuficient del vial, l'única via d'accés a Can Cateura, és un altre dels arguments que Salvem Solius ha fet servir en contra de l'autorització del projecte. Per aquest motiu, afirmen, “els propietaris de la finca ja fa temps que estan fent accions per eixamplar-lo”. Segons una acta notarial presentada per la plataforma en les seves al·legacions contra la granja, “el camí té una amplada màxima de 3,11 m amb punts de només 2,60 m d'amplada”. L'amplada, argumenten, és “del tot insuficient per al trànsit de camions de gran tonatge necessaris ” per abastir la granja, a la qual s'oposen pel possible impacte de contaminació dels aqüífers, pudors i molèsties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia