Medi ambient

No cal avaluació ambiental per legalitzar el circuit de Sete Gibernau a Forallac

El centre de tecnificació que l'expilot projecta a la seva finca del mas Bo s'ha d'ajustar als preceptes legals, però passa directament a mans d'Urbanisme

La Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat ha dictaminat que la legalització del circuit asfaltat que l'expilot Sete Gibernau té a la seva finca del mas Bo, en el terme de Forallac, no requerirà cap avaluació específica del seu impacte sobre el medi. En una resolució publicada ahir en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la directora de l'ens ambiental, Assumpta Farran, conclou que les consultes fetes a l'Ajuntament i en diverses instàncies, sumades al fet que es tracta d'una instal·lació que ocuparà menys de cinc hectàrees, permeten que l'expedient ja es pugui sotmetre directament al dictamen de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

L'alcalde, Josep Sala, va explicar ahir que el procés de legalització es va iniciar arran d'una denúncia d'un veí del circuit, que alhora és familiar de l'expilot. L'habitatge i les construccions, explica l'alcalde, són legals, però no pas el circuit, que ocupa sòl no urbanitzable. Gibernau, després de la denúncia, va presentar un projecte de centre de tecnificació i desenvolupament per a la formació de pilots i la prova i desenvolupament de motors i solucions tècniques, amb una proposta perquè funcioni un màxim de 80 dies a l'any –un o dos per setmana–, entre les 8 i les 20 hores, i amb una ocupació màxima de tres pilots rodant alhora a la pista.

Tot i no requerir l'avaluació ambiental, la resolució deixa clar que el projecte s'ha d'ajustar a les normatives. Per exemple, troba “insuficient” l'estudi d'impacte acústic i demana mesures correctores per minimitzar la contaminació atmosfèrica.

LES XIFRES

23.090
metres quadrats
fa la superfície projectada per a l'activitat, entre circuit, boxs, magatzems, vestidors i aules.
99
signatures
van presentar veïns de la zona contra la legalització de la pista, construïda fa anys.

Tramitació paral·lela per al recinte d'Arpa

A pocs metres del circuit de Gibernau, una altra instal·lació dedicada al motor ja ha superat els tràmits previs is'està pendent del vistiplau final d'Urbanisme. Es tracta d'una esplanada de terra habilitada per a la pràctica de l'enduro i el motociclisme fora d'asfalt pel seu propietari, l'expilot Miki Arpa, que, al seu torn, és cosí de Gibernau. L'escola d'Arpa imparteix cursos per a infants i adults, majoritàriament els caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia