Medi ambient

Nova sentència en contra de Vacamorta

El TSJC anul·la el pla especial que donava cobertura a l'abocament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat “nul de ple dret” el pla especial urbanístic que la Generalitat va aprovar fa quatre anys –quan era conseller de Territori Lluís Recoder– per donar cobertura legal a l'abocament de residus al paratge. Recoder llavors va permetre requalificar els terrenys on hi havia l'abocador, que van passar de sòl rústic a terrenys per a equipaments

L'alt tribunal ha donat la raó a l'Ajuntament de Cruïlles (Baix Empordà), que va portar el pla especial al contenciós, i conclou que en certa manera la Generalitat va intentar blindar Vacamorta per cobrir-se les espatlles.

La sentència és una més de les que s'han anat succeint contra l'abocador i que, amb aquesta, ja son cinc. L'abocador de Vacamorta està clausurat per la Generalitat des del mes de novembre en compliment d'una sentència del Suprem que obligava a cessar els abocament i restituir el paratge a la situació inicial. El debat ara és si es pot moure i si és convenient moure els residus emmagatzemats o si és preferible deixar-los al lloc i tapar l'abocador completament amb terra.

A hores d'ara, l'únic serrell judicial que cueja al voltant de l'abocador és un altre contenciós, en aquest cas interposat per la plataforma contrària a Vacamorta (la PAAC), contra la nova llicència ambiental que la Generalitat va concedir l'any 2012 i que servia a l'empresa per justificar que tenia empara legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia