La Unió Europea rebutja la prohibició del comerç de tonyina roja

Els països de la Unió Europea van rebutjar ahir que es prohibeixi el comerç internacional de tonyina roja, per la qual cosa la Comissió Europea no podrà proposar aquesta mesura en els fòrums internacionals. De fet, la majoria dels països comunitaris, incloent-hi l'Estat espanyol, van votar en contra de la proposta que va fer Mònaco i que suposaria vetar la venda de tonyina roja fins que deixe d'estar en perill d'extinció. Amb tot, fonts comunitàries van precisar que Mònaco continuarà insistint perquè s'inclogui la tonyina roja a la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (Cites). De fet, les negociacions definitives sobre aquesta prohibició no seran fins al mes de març del 2010, a Doha (Qatar), quan es reuniran els països del món que han subscrit el conveni Cites.

Després del rebuig dels països comunitaris, la Comissió Europea haurà d'esperar fins a la propera reunió de la comissió internacional que gestiona la pesca de tonyines de l'atlàntic oriental i del mediterrani (Iccat), que es trobarà al Brasil al novembre. «Si a la reunió de l'Iccat hi ha dades científiques que ho proven necessari, la Comissió Europea proposarà que en el conveni Cites s'estudien alternatives o altres restriccions de la pesca de tonyina roja», van avançar fonts comunitàries. Per la seua banda, el comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, va lamentar que els països comunitaris no hagin aprovat el projecte per vetar el comerç de tonyina roja.

Mentre que les indústries pesqueres s'oposen totalment al fet que es prohibeixi el comerç de tonyina roja, les organitzacions ecologistes lamenten que l'explotació d'aquest recurs pot acabar provocant l'extinció de l'espècie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.