Medi ambient

L'Ajuntament de Sils es desfà d'AJ Ruz per la neteja

L'equip de govern cedirà el servei al Consell Comarcal

Malgrat que el cost del contracte serà més car, l'alcalde defensa que estalviaran diners perquè es millorarà la recollida selectiva

L'Ajuntament de Sils prescindirà de l'empresa del poble A.J. Ruz SL en la recollida de residus i neteja viària a partir de l'1 d'agost. El contracte expira el 31 de juliol, i l'equip de govern ha optat per cedir el servei al Consell Comarcal de la Selva (i a la seva empresa mixta Nora) a partir de l'1 d'agost.

En el ple del dijous 26 de març, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IpSils-PSC-PM), va justificar el canvi i va afirmar que “la delegació de competències [al Consell] no posa en risc la sostenibilitat pressupostària de l'Ajuntament”. Hi va afegir que la decisió es pot revocar per ple. “A.J. Ruz va guanyar el concurs fa quatre anys, però Nora té més gent i ha presentat una oferta millor. Això és independent del que passa a l'empresa”, diu Nogué.

El personal de l'empresa, amb seu al polígon de Can Cuca, va fer vaga més de quatre mesos en protesta per les condicions laborals i perquè havien fet fora un treballador. El personal i l'empresa havien arribat a un acord, però fa poc els empleats han tornat a fer vaga.

Arran de preguntes dels regidors Albert Miralles (ICV-EUiA) i Jordi Jaldón (PP), Nogué va dir en l'últim ple que el canvi no és “fer-ho a dit i que el servei es pot cedir sense concurs”. Segons l'alcalde, “encara que es fes un concurs, [A.J. Ruz] no tindria garantida la concessió”.

Més àrees de recollida

Nogué és vicepresident del Consell Comarcal de la Selva des del setembre del 2014. Assenyala que els municipis que tenen delegat el servei a Nora –gairebé tots els de la Selva– hi han sortit guanyant. Va assenyalar que les àrees de recollida selectiva passarien de 28 a 45 i que el servei inclou, entre altres prestacions, la inspecció a empreses, campanyes de sensibilització i el control a accions incíviques.

L'oferta del Consell Comarcal estalviarà diners a l'Ajuntament: “Millorarem la recollida selectiva i durem menys tones a l'abocador, i ens costarà menys.” El servei costarà 329.000 euros a l'any, 7.000 més que A.J. Ruz.

LA FRASE

A.J. Ruz va guanyar un concurs, però ara Nora ha fet una oferta millor. El conflicte laboral no hi influeix
Martí Nogué
alcalde de sils

Embornals i voreres per a la Fundació Astres

A banda del canvi d'empresa en la recollida de residus i la neteja viària, l'Ajuntament de Sils ha contractació la Fundació Astres, una empresa que ajuda a la inclusió social joves amb discapacitat intel·lectual. Tres nois, acompanyats d'un monitor, han netejat embornals i voreres durant uns dies, indica l'alcalde, Martí Nogué. Pròximament, l'ajuntament podria confiar altres feines de manteniment de la via pública a joves de l'esmentada fundació, com ara pintar passos de vianants,
assenyala l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia