Medi ambient

Acció contra la prolongació de la C-32 a Lloret

Els activistes van simular un peatge al bosc en plena marxa de les Ermites

Les entitats contràries al perllongament de l'autopista C-32 de Tordera fins a Lloret de Mar, unides sota la plataforma Aturem l'Autopista C-32, es van mobilitzar ahir aprofitant la marxa popular de les Ermites per recollir firmes i denunciar la “destrossa ambiental” que suposarà la construcció de la nova carretera. Els activistes, amb cartells i pancartes, van recrear un peatge d'Abertis a la zona de Sant Pere del Bosc, un paratge per on està previst que passi la nova autopista, per cridar l'atenció dels excursionistes, informar-los del traçat previst i presentar-los alternatives.

Les entitats denuncien que la carretera passarà pel mig de zones boscoses molt “riques en patrimoni natural i cultural” de Blanes i Lloret de Mar, com Sant Pere del Bosc, l'Àngel o les Alegries, i reclamen al govern que estudiï alternatives més econòmiques i respectuoses amb el medi ambient, com ara el desdoblament de la carretera GI-682 entre Blanes i Lloret, la ronda de circumval·lació o la millora de la via de Lloret a Vidreres. “Estem totalment en contra del projecte de prolongació de l'autopista, cal aprofitar els corredors oberts”, va explicar un dels membres i portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs. La plataforma va aconseguir reunir ahir més de 500 firmes en contra de la prolongació de la C-32, que se sumen a les que ja va recollir dimarts passat en una altra acció al Vilar. L'objectiu és arribar a les 10.000 signatures per mostrar l'oposició frontal dels veïns al projecte i forçar una moratòria que permeti obrir un debat popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia