Medi ambient

Medi ambient

Rescat d'alta tensió

Tècnics d'Endesa retiren un niu de cotorres de l'Argentina d'una torre elèctrica a la zona de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet

Hi havia set ous, que es van recollir i traslladar a un centre de recuperació de fauna

Les cotorres de l'Argentina són una espècie cada cop més estesa a ciutats metropolitanes. La seva proliferació provoca que algunes d'aquestes aus optin per fer el seu niu en espais curiosos, com és el cas de la família de cotorres resident a Santa Coloma de Gramenet que aquesta primavera ha triat instal·lar-se al capdamunt d'una torre de mitja tensió al recinte Torribera. Tècnics d'Endesa van haver d'actuar per retirar el niu i garantir d'aquesta manera la qualitat del servei elèctric al municipi i també per protegir les aus. L'actuació, duta a terme fa uns dies, forma part del pla estratègic de sostenibilitat de la companyia. A més de retirar el niu, els tècnics han reforçat la infraestructura amb la instal·lació de proteccions de silicona per tal de reduir el risc elèctric a les aus i evitar futures incidències en el subministrament.

Un cop es va detectar el procés de construcció del niu, es van posar en marxa els mecanismes pertinents per retirar-lo. Així mateix, seguint el protocol establert, la companyia va col·laborar amb els agents forestals perquè en el supòsit de trobar ous o pollets aquests fossin traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. I així va ser, al niu hi havia set ous que es van retirar amb molta cura i es van traslladar al Vallès.

La intervenció suposa una millora de la qualitat del subministrament als clients que s'alimenten d'aquesta línia elèctrica, ja que les col·lisions d'aus amb les infraestructures poden provocar una interrupció del servei, i també una aposta de la companyia per la conservació de la biodiversitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia