Medi ambient

Mollerussa adopta la recollida de brossa comarcal

La ciutat canvia el sistema de recollida d'escombraries amb la promesa de doblar la recollida selectiva

Mollerussa ha renovat tota la flota de contenidors per uns de més accessibles per a la població i estèticament d'un impacte menor. L'acció, conjuntament amb les campanyes de sensibilització que ara es posaran en marxa, té com a objectiu millorar el percentatge de recollida selectiva a la ciutat, situat en un 28%, molt per sota de la mitjana de la comarca, al 52% i també de la mitjana catalana, que és del 38%.

El canvi es va iniciar dissabte. Des de llavors s'estan instal·lant quatre-cents contenidors en vuitanta àrees que majoritàriament són les mateixes on hi havia els antics. No obstant això, l'alcalde en funcions, Marc Solsona, ha remarcat que de moment “no són fixes'' i que es poden moure en funció de les necessitats dels veïns, en declaracions recollides per l'agència ACN.

El servei es coordina amb el que ofereix el Consell Comarcal i incorpora, a més a més, la recollida d'objectes voluminosos i una deixalleria mòbil per millorar-ne la gestió que s'anirà desplaçant periòdicament pels barris de la ciutat. Segons el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, els nous contenidors donaran una “nova imatge amb un impacte visual més agradable'' i permetran incrementar els nivells de recollida selectiva del municipi.

El sistema de recollida selectiva que comença aquest dilluns va acompanyat de diverses actuacions adreçades a la població.

LA FRASE

És una aliança d'èxit, en què comporta un augment de la taxa i farà més agradable el paisatge urbà
Marc Solsona
ALCALDE DE MOLLERUSSA

LA XIFRA

28
per cent és el percentatge
de la recollida selectiva a la ciutat. La mitjana del país és del 38% i de la comarca, 52%.

Picabaralla política

Amb aquest canvi, Mollerussa ha adoptat finalment el sistema de recollida implantat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell, amb contenidors soterrats i recollida conjunta a tots els municipis. El Consell estava governat per CiU i el govern socialista de Mollerussa no hi va voler entrar i va mantenir un sistema propi. Des del 2011, CiU governa la ciutat, i finalment ha fet el pas per coordinar-se amb el de la resta de la comarca, amb l'argument que la recollida comarcal és molt més eficaç, amb un 52% de recollida selectiva per davant del 28% que registra la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia