Medi ambient

Els flamencs no crien al delta de l'Ebre

Els flamencs no s'han reproduït enguany al delta de l'Ebre, un fet que no passava des del 2005 (l'espècie es reproduïa amb èxit des de la dècada dels noranta en aquest espai natural). El creixement de la població de gavià argentat, una au aquàtica de grans dimensions, i la presència de raboses a la punta de la Banya han impedit la instal·lació de la colònia reproductora de flamencs, segons el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

El gavià argentat ha ocupat la Torre dels Conills, una illa enmig de les salines, que era l'espai que usaven els flamencs per a la reproducció. De fet, els últims dos anys les parelles reproductores de flamencs han disminuït, n'hi va haver 609 el 2013 i 533 el 2014. “Com el gavià argentat s'instal·la a la Torre dels Conills, els flamencs ho fan als dics de les salines, on són més vulnerables a les espècies terrestres, ja que no estan totalment envoltats d'aigua”, sostenen els tècnics del parc natural. És per això que el parc natural ha començat a aplicar mesures de control de la població de gavià i rabosa.

D'altra banda, el Parc Natural del Delta de l'Ebre ha tancat l'accés entre la platja de Riumar i el Garxal per la vora del mar per la presència d'una colònia de cria de xatrac menut i corriol negre, dues espècies protegides. El tancament finalitzarà el 15 de juliol, quan els polls ja podran volar en cas de molèsties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia