Medi ambient

Baixada lúdica i reivindicativa pel riu Ter

Unes 120 persones van participar ahir al Memorial Francesc Ferrer

Unes 120 persones van participar ahir en el tradicional descens en piragua pel riu Ter entre Bescanó i Girona, en una activitat que combina la diversió amb la reivindicació perquè aquest important curs fluvial mantingui sempre el cabal ecològic necessari.

L'edició d'ahir va ser la catorzena del Memorial Francesc Ferrer i Gironès, que organitza el Club de Piragüisme Salt-Ter i, com es fa cada any, va arrencar des de la Barca de Bescanó i va discórrer pel curs fluvial que passa per Sant Gregori, Salt i fins arribar a les ribes del Ter a Girona. El descens popular va ser possible gràcies al fet que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va doblar gairebé el cabal actual del Ter i va fer viable així la navegació de les piragües en tot el tram. Des del Club de Piragüisme Salt-Ter es reclama que “aquests increments del cabal no es facin en moments puntuals com aquest, sinó que el Ter disposi sempre del cabal necessari per garantir unes bones condicions mediambientals”, va explicar ahir Joaquim Fontané, un dels membres de la junta de l'entitat.

El descens popular es va realitzar sense cap mena d'incident i es va fer de manera agrupada i reagrupant els participants en alguns punts fins a l'arribada a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia