Medi ambient

medi ambient

Lafarge no podrà cremar residus

El Tribunal de Justícia de Catalunya va anul·lar ahir l'acord de la Generalitat que autoritzava la cimentera Lafarge a fer servir combustible derivat de residus urbans i industrials (CDR). L'Ajuntament de Montcada i Reixac va interposar un recurs el 2012 contra l'acord de la Generalitat que autoritzava la cimentera a substituir part del combustible fòssil (coc de petroli) que utilitza en la seva producció per combustible (CDR). L'Ajuntament va presentar el recurs afirmant que aquest canvi tenia interès municipal perquè és l'administració local qui té competències sobre olors, vessaments en el sistema públic de sanejament i gestió de residus municipals, uns àmbits que quedarien afectats amb la incorporació de CDR a la planta de Can Sant Joan. El consistori va presentar totes les mocions aprovades pel ple municipal contra la incineració de residus i va afirmar que es va privar l'Ajuntament de verificar si la modificació comportaria més contaminació. Tampoc els van informar amb el temps que requeriria haver d'aplicar mesures correctores per evitar molèsties al veïnat.

La sala contenciosa administrativa del TSJC va anul·lar finalment l'aprovació del canvi de combustible perquè considera que la normativa que aplicava el Govern va en contra del principi d'autonomia local. Des de l'Ajuntament de Montcada s'han mostrat “molt satisfets”.

j.n./ACN



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia