Medi ambient

Sort estrena planta de compostatge

La instal·lació evitarà que els residus orgànics hagin de tractar-se al Pallars Jussà

La nova planta de compostatge inaugurada ahir a Sort permetrà tractar tots els residus orgànics recollits a la comarca del Pallars Sobirà i evitar desplaçaments a l'abocador de Fígols de Tremp. Aquestes instal·lacions seran autosuficients per fer tot el procés que converteix la fracció orgànica en compost per adobar camps i jardins.

La planta de compostatge rebrà la fracció orgànica que els veïns del Pallars Sobirà han anat seleccionant a casa seva i dipositant en bosses compostables des del mes de març passat, quan es va començar a implementar el nou model de recollida selectiva de residus porta a porta. Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya, ha explicat que en quatre mesos de porta a porta s'ha passat del 32% de reciclatge al 80%. Tost fa notar que aquest tipus de recollida és el que garanteix la qualitat suficient per tenir una planta simple i de baix cost, a la vegada que proporciona un compost de molta qualitat que s'utilitzarà als camps, horts i jardins del Pallars Sobirà, i es completarà així el cicle de la matèria.

L'objectiu del projecte és, precisament, fomentar la recollida selectiva i el tractament de la matèria orgànica dels residus municipals a baix cost i alta qualitat en zones turístiques aïllades, hi ha afegit Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona.

Negativa de Baix Pallars

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, es va referir ahir durant l'acte inaugural de la planta als municipis de la comarca que s'han negat a entrar dins d'aquest projecte de recollida selectiva i va dir que a curt termini “o hauran d'entrar o hauran de sortir” de la recollida de la comarca del Pallars Sobirà, en una clara al·lusió al municipi de Baix Pallars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia