Medi ambient

L'ACA engega la depuradora de Peratallada, acabada feia temps

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en marxa la nova estació depuradora d'aigua, que tot i estar acabada des de l'any 2011 no havia pogut entrar en servei pels problemes per connectar-la a la xarxa d'abastament elèctric d'Endesa. La planta ha suposat una inversió de 920.000 d'euros i pot tractar 160 metres cúbics diaris –una població equivalent de 2.667 habitants.

La nova planta substitueix l'anterior sistema de decantació per un tractament biològic d'aeració prolongada amb reducció de nutrients i una xarxa de col·lectors en gravetat. A més de sanejar les aigües residuals de Peratallada, contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Daró.

L'alcalde, Josep Sala, va celebrar ahir la notícia i va explicar que han hagut de negociar amb Endesa la reducció de la potència de diversos subministraments municipals per connectar la depuradora, ja que la companyia elèctrica ha limitat les noves altes a la zona arran del tancament de la subestació elèctrica de Fonteta. L'ACA actualment executa una xarxa nova de col·lectors en alta entre Colomers, Jafre, Vergés, la Tallada i Tor, amb un pressupost de 2,6 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.