Medi ambient

La Caixa refà la tanca a Ràdio Liberty a Pals

Els treballs han estat a càrrec de cinc operaris del centre de yreball Tramuntana

L'Obra Social La Caixa i la Diputació de Girona s'han encarregat de contractar els treballs de retirada de l'antiga tanca de les instal·lacions de Ràdio Liberty, a Pals, i de col·locació d'una de nova per part d'una empresa de cinc treballadors del centre especial de treball Tramuntana. Els treballs, que van començar el mes de juliol, també han previst la retirada manual de Carpobrotus edulis, una espècie de planta invasora característica del litoral català que té greus efectes en la flora autòctona.

El cost total de l'actuació és de 14.310 euros, sumant-hi l'import de l'IVA. I la nova tanca, de tipus cinegètic i amb pals de fusta tractada, és més integrada i funcional per evitar que la gent pugui entrar dins el recinte, amb construccions en mal estat i pous disseminats, alhora que permet que la fauna salvatge pugui creuar-la amb total llibertat. A la vegada, el mateix fet d'impedir-hi el pas a les persones facilita la conservació de l'hàbitat dunar.

La presència de les antenes durant més de quaranta anys va fer possible que l'espai quedés protegit, de manera que es va conservar en força bon estat un hàbitat de rereduna en un sector en què, en altres circumstàncies, possiblement s'hi hauria construït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia