Medi ambient

Arenys de Mar no se'n surt per millorar el porta a porta

El consistori anuncia més vigilància i sancions a partir de 120 euros per als qui no separin bé les escombraries

Tot i que a l'estiu s'han enviat cartes als veïns, a les urbanitzacions no s'ha fet bé

Les vacances d'estiu han estat la prova de foc per als arenyencs, que des de principi d'any fan el porta a porta i que s'ha anat ampliant a un 70% del municipi. Segons reconeix el regidor de Medi Ambient, Xavier Masgrau (Junts per Arenys), l'acumulació de brossa fora de lloc ha estat més evident als accessos de les urbanitzacions. Això ha provocat un reforç de la neteja a les àrees d'emergència que, tal com assenyala el regidor, s'han convertit en abocadors a la zona de les Carolines, Portimar, el Portinyol, les Canalies, la Victòria i el Canyadell. Dins del nucli urbà tampoc ha funcionat el porta a porta a la zona del rial del Bareu, tant al carrer Pau Costa com a la Torre d'Arenys i a la plaça de les Olles.

Per reforçar la campanya a l'estiu, quan la població s'incrementa, es va enviar una carta informativa recordant l'obligació de treure la brossa que pertoca cada dia. També s'han senyalitzat amb cartells les àrees d'emergència recordant el control policial i les sancions pels reincidents en treure les escombraries quan no toca. L'Ajuntament pot establir sancions a partir de 120 euros, segons estableix la llei de residus. Fins ara s'han fet avisos i algun requeriment a grans productors que acumulen les deixalles a l'espera de poder-les treure de cop els divendres, quan toca recollir el rebuig. “Hi ha una resistència a fer el canvi al porta a porta. Anem avisant allà on no funciona i dedicant-hi recursos”, assumeix el regidor, que no amaga un sobreesforç per recollir les deixalles que es treuen malament.

“No hi podem obligar ningú, però sí que mirem de posar-ho fàcil i còmode perquè es faci com toca.” La voluntat del nou govern municipal és ampliar la recollida porta a porta també a la part alta de la riera, on hi viu més gent. “En alguns sectors de la part alta on hi ha més cases s'està fent en combinació amb les àrees d'emergència on hi ha els pisos. M'agradaria fer-ho en tot el poble abans d'acabar el mandat”, explica Masgrau.

LA FRASE

Hi ha una resistència a fer el canvi al porta a porta. Anem avisant allà on no funciona i dedicant-hi recursos
Xavier Masgrau
regidor de medi ambient (JUNTS PER ARENYS)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.