Medi ambient

Vilassar de Dalt es dota d'un nou refugi per a animals

L'entitat gestora del nou equipament impulsa una campanya de microdonacions per acabar de finançar-lo

Vilassar de Dalt ja està encarant la recta final de les obres per construir un nou refugi per a animals. Les noves instal·lacions s'estan aixecant al costat del camp de futbol, a la zona de Vallmorena, i suposaran el trasllat de l'activitat, que fins ara es duia a terme en unes dependències molt allunyades del municipi. “Això serà una gran millora, ja que tenir les instal·lacions tan lluny dificultava una mica l'accés per als interessats a adoptar un animal”, va reconèixer Rosachely Roa, presidenta de l'Associació Defensora d'Animals Abandonats (ADEA) de Vilassar de Dalt, l'entitat gestora del refugi. Aquests treballs tenen un cost aproximat d'uns 50.000 euros, dels quals una part estan finançats per l'Ajuntament. En aquest sentit, i per tal d'acabar d'aconseguir l'import total per materialitzar l'obra, l'ADEA ha engegat una campanya de microdonacions. Es tracta del teaming, una iniciativa solidària amb la qual només s'ha de destinar un euro al mes a la causa que es vulgui, en aquest cas al refugi. A banda de poder fer els donatius a través d'un compte corrent, també es pot contactar amb voluntaris de l'entitat perquè s'acostin fins a les cases dels interessats per recollir el donatiu. Amb aquesta iniciativa, ADEA espera poder arribar a aglutinar uns 5.000 euros. En l'actual refugi d'animals de Vilassar de Dalt, en funcionament des de l'any 2002, hi ha una quinzena de gossos, i amb la posada en marxa de les noves dependències també s'hi podran acollir una quinzena de gats. Les noves instal·lacions engegaran amb catorze espais per a gossos, dels quals tres es destinaran a la quarantena, però està previst poder-les ampliar fins a arribar als vint. Aquests espais tindran sis metres de llargada per tres metres d'amplada. Segons les previsions de l'Ajuntament, al novembre ja s'hauria d'enllestir la primera fase de les obres per poder-hi traslladar els animals.

LA XIFRA

2.000
metres quadrats
és la superfície que, aproximadament, tindrà el nou refugi d'animals de Vilassar de Dalt

Una entitat involucrada en molts projectes

A banda de gestionar el refugi de Vilassar de Dalt, i totes les activitats que això comporta, el cert és que ADEA també està involucrada en d'altres projectes. Un d'ells, el Perro Verde, permet a l'entitat participar en un treball terapèutic amb alguns reclusos de la presó de Quatre Camins. Es tracta d'uns cursos –que es fan a la mateixa presó– en què es potencia la interacció entre els presos i gossos del refugi mitjançant labors d'ensinistrament als animals a càrrec dels mateixos reclusos del centre penitenciari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.