Ecologistes i ciutadans de Torrent preparen una protesta davant l'abocador
A la convocatòria s'afegiran associacions, grups i entitats de la vila sensibilitzades per la millora del medi ambient
El diumenge 18 d'octubre diverses associacions, grups i entitats ciutadanes de Torrent de l'Horta van a realitzar una visita a les parcel·les properes a l'abocador de la partida de la Contesa, en considerar que les conseqüències de l'activitat d'aquest abocador, estan afectant en gran mesura a les parcel·les confrontants i properes , i no és una excepció la zona del Vedat.
És per això que, aquest diumenge, s'ha organitzat una excursió reivindicativa per conèixer la realitat in situ de la polèmica planta de reciclatge i les seues conseqüències.
Aquesta activitat, promoguda des del grups ecologistes d'aquesta vila de l'Horta, han previst una breu caminada en què a més, es visitaran zones tan conegudes pels torrentins com el Barranc de les Canyes .
L'activitat començarà a les 10 del matí i es caminarà pel sender del barranc a partir del qual s'iniciarà la marxa fins a l'abocador. Aquesta activitat ocuparà el matí i s'observarà la muntanya de més de 20 metres d'alçada que l'empresa Gemersa ha originat a base de tota classe de materials de construcció trabucant el paisatge en un autèntic abocador enmig d'urbanitzacions habitades i entre camps de conreu.
Els materials allà dipositats es troben en combustió latent permanent que s'aviva cada vegada que hi ha aportació d'oxígen. De fet, el darrer incendi d'importància originat, es va produir el passat 3 de maig i es va revifar un mes després. Els rebrots, passen cada dia i a qualsevol hora, segons els ecologistes locals.
Les entitats convocants d'aquesta marxa denuncia, demanen que es retire la llicència d'activitat a Gemersa, que es desmantelle la planta amb garanties ambientals i que es restauren les parcel·les agrícoles tornant-les al seu estat original.
Se li amuntona la feina
Pere RossellPere Rossell - A la regidora responsable d'aquesta àrea a l'Ajuntament de Torrent, se li amuntona la feina. Ella pensa que això del medi ambient és una cosa senzilla, perquè en realitat no s'adona que a aquesta localitat de la comarca de l'Horta hi ha més punts negres del que ella sospitava.
Imma Amat pensava que en mantenir net el Vedat, ja hi havia prou, però la trista realitat és que el terme municipal és molt gran i les malifetes produïdes durant els darrers 30 anys, han estat més que menys.
La regidora Amat ha de atendre la problemàtica ambiental i exercir la protecció del medi ambient urbà, amb més èmfasi que altres municipis més menuts.
Per aconseguir avançar cap a la millora del medi ambient no sols necessita aquesta vila la implicació política, sinó que a més, és necessària la participació de la ciutadania, de totes les persones i col·lectius.
En tocant a això, Amat resulta massa reticent a crear consell sectorials, perquè el seu primer regidor en cap, també ho és. Cap dels dos valora com d'important és impulsar la participació ciutadana en les decisions que s'adopten des de l'Ajuntament per millorar la situació ambiental d'aquesta vila.