Medi ambient

Premià de Mar vol fer front a l'incivisme de la brossa

El govern també vol aconseguir una millora de l'eficàcia del servei i la resolució dels temes conflictius

Les noves accions que es duran a terme s'aniran fent entre aquest any i el que ve

Lluitar contra l'incivisme, millorar l'eficàcia del servei i resoldre temes conflictius són els tres grans eixos que el govern en minoria de Premià de Mar (CiU i PSC) vol posar en pràctica en l'àmbit de la neteja viària i les escombraries. Segons l'equip de govern, les accions que es portaran a terme són diverses i s'aniran fent progressivament entre aquest any i el vinent.

Algunes mesures ja s'han començat a aplicar, com ara la utilització de telèfons intel·ligents per part dels operaris de la neteja per millorar la detecció de punts bruts i augmentar-ne la rapidesa de resposta, o l'ampliació del servei de recollida de voluminosos.

D'altres s'aniran aplicant progressivament, com ara crear un servei propi d'inspecció i tramitació d'expedients sancionadors; desenvolupar accions de neteja intensiva als carrers amb aparcament de canvi anual; millorar la informació sobre els serveis que el ciutadà té a la seva disposició; revisar totes les àrees de contenidors; ampliar el contracte de neteja amb un cost sostenible, o augmentar la freqüència de recollida d'alguns contenidors els caps de setmana.

Paral·lelament, s'acabarà de fer la revisió de totes les àrees de contenidors per valorar-ne la idoneïtat de la ubicació i es faran les modificacions pertinents per poder garantir el compliment dels diversos criteris tècnics establerts com a importants, com ara la seguretat viària, un mínim impacte per als veïns o una màxima eficàcia d'ús.

“S'hi ha d'apostar”

“Premià de Mar ha d'apostar per millorar la neteja i aquesta és una responsabilitat del govern”, va afirmar la regidora de Medi Ambient, Olga Safont (PSC), que va reiterar l'objectiu d'augmentar el servei així com poder lluitar contra l'incivisme. La regidora va comentar que en el cas de la recollida dels voluminosos és on s'han detectat més incidències. “Moltes vegades veus fustes o matalassos llençats on no toca”, va dir Safont, que hi va afegir: “És més fàcil trucar perquè vinguin a recollir aquest tipus de materials que no pas portar-los al contenidor que no toca.” Safont també va insistir en el fet que s'augmenti la recollida selectiva els caps de setmana. “D'aquesta manera es poden contrarestar els augments en aquest sentit”, va afirmar la responsable de Medi Ambient. Pel que fa a un hipotètic augment del cost del servei per part de l'Ajuntament, la regidora va reconèixer que “pot ser que augmenti la partida que s'hi haurà de destinar”, però va dirigir al proper pressupost municipal per establir-ne l'import exacte. Aquestes mesures parteixen d'un estudi amb un diagnòstic que ha detectat les debilitats actuals.

LA XIFRA

3
eixos
són centrals en qüestió de neteja: lluitar contra l'incivisme, actuar amb més eficàcia i resoldre els conflictes.

LA DATA

2015-2016
període
en el qual el govern de Premià de Mar vol anar implementant les millores en el servei de neteja.

LA FRASE

Premià de Mar ha d'apostar per millorar la neteja i aquesta és una responsabilitat del govern
Olga Safont
Regidora de Medi Ambient de Premià de Mar

Creació de dues noves zones d'esbarjo per a gossos

Un dels temes que afecten, com a d'altres poblacions, Premià de Mar pel que fa a la brutícia dels carrers són els excrements de gos que la gent no recull. A part de conscienciar la població sobre el deure de recollir les deposicions de les seves mascotes del carrer, l'Ajuntament també vol crear dues zones d'esbarjo per a aquests animals en dos punts del municipi: un a la zona del Palmar i l'altre als voltants de la zona de la rotonda del Dr. Ferran. L'objectiu d'aquests espais no és en cap cas convertir-los en pipicans sinó que siguin zones pensades per promoure la tinença responsable d'animals i facilitar la trobada dels propietaris i les seves mascotes en un espai adequat. Pel que fa als excrements de gos que hi ha pels carrers del municipi, la regidora de Medi Ambient va afirmar que “molta gent no els recull, cosa que ja tocaria que es fes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.