Medi ambient

Experts debaten sobre espais naturals a Tiana

Estudiosos dels parcs de la Serralada Litoral Central i el Montnegre-Corredor participen a la trobada quadriennal

Científics i professionals que treballen en diferents disciplines en l'àmbit dels parcs de la Serralada de Marina, la Serralada Litoral i el Montnegre-Corredor s'apleguen avui i demà a Tiana en la tercera edició de la trobada d'estudiosos d'aquests espais naturals. Al llarg dels dos dies es presentaran 33 comunicacions sobre història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental i geologia relacionades amb els tres parcs, que pertanyen a la xarxa de la Diputació de Barcelona, que és l'organitzadora de la trobada. L'alberg de la Conreria, al costat de l'edifici on es troba l'oficina del parc del al Serralada de Marina, serà la seu de la trobada, on s'hi han inscrit una vuitantena de participants, segons les dades dels organitzadors. L'objectiu és reunir un seguit de científics, estudiosos i altres professionals que presentaran públicament i compartiran amb la resta de participants els resultats de les seves recerques. Els organitzadors asseguren que es tracta d'un espai obert a tothom per donar la paraula a estudiosos i persones compromeses amb la millora i el coneixement del territori.

La trobada, que té caràcter quadriennal, s'havia fet abans l'any 2007 a Mataró, a l'Escola Universitària del Maresme,i la segona edició va ser el 2011 al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, seu del Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral.

LA XIFRA

33
Comunicacions
es presentaran al llarg de les jornades que es fan avui i demà a l'alberg de la Conreria, a Tiana

Biodiversitat i patrimoni

Entre les comunicacions que es presentaran a la trobada de Tiana n'hi ha de dedicades de forma monogràfica a espècies animals com ara una sobre la presència del duc al Maresme o altres que versaran sobre la conservació del tritó verd a la Serralada Litoral i la incidència dels senglars en aquest territori. També n'hi ha sobre coneixement de la flora i la funga d'aquests parcs, d'història ambiental, de gestió dels boscos de titularitat pública i d'accions per promoure el bioturisme a través d'itineraris de natura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia