Medi ambient

El centre de fauna dels aiguamolls tindrà un espai nou

Es construirà un edifici de 522 m² per a les gàbies dels animals davant del Cortalet, on hi haurà les oficines

El Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà ja té un nou emplaçament decidit, després que el 2013 s'anunciés que el centre s'havia de traslladar pel mal estat de les instal·lacions. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van confirmar ahir a aquest diari que es construirà un edifici de 522 metres quadrats per instal·lar-hi les gàbies que es necessiten per a aquest hospital d'animals, i es farà davant l'edifici del Cortalet, on hi ha la seu del parc natural. A més, precisament en aquest edifici s'instal·laran unes oficines del centre de fauna i altres serveis que facin falta que compartiran espai amb el servei de sanitat vegetal. La Generalitat no parla de terminis ni d'obres ni de trasllat, però l'última comissió d'urbanisme ja va donar llum verd a la construcció de l'edifici on s'instal·laran les gàbies, i es pressupostarà per l'any que ve.

L'agost del 2013 la Generalitat va anunciar que buscava un nou emplaçament per al Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà. Segons va anunciar en aquell moment el cap del servei de biodiversitat i protecció dels animals del Departament d'Agricultura, Jordi Ruiz, hi havia quatre llocs possibles i abans de final d'any es volia tenir una solució decidida, ja que el centre actual és en unes instal·lacions que es troben en molt mal estat. Ara s'ha pres aquesta decisió, que s'ha fet esperar i que es podria desencallar el 2016.

LA DATA

29.08.13
es va anunciar
que el centre de fauna dels aiguamolls s'havia de traslladar.

LA XIFRA

1.000
animals
recull anualment el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà.

Dificultats econòmiques

Les deficiències que presenta l'edifici del centre de fauna sembla que tindran una solució. Però fa només dos mesos el centre advertia que tenia “serioses dificultats per poder mantenir les nòmines de la veterinària i del rehabilitador del CFA” i que iniciava una recollida de donatius per revertir la situació. De fet, no és el primer cop que es parla de dificultats econòmiques del centre i fa dos anys fins i tot va estar a punt de tancar, fet que va provocar la mobilització ciutadana per impedir-ho. Des de llavors, té una gestió mixta de la Generalitat, la Diputació i la Iaeden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia