Medi ambient

Cunit castigarà els abocaments incontrolats a la via pública

El consistori es veu obligat a invertir 70.000 euros extres l'any per retirar mobles vells i andròmines del carrer

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cunit, liderada pel regidor d'ICV Toni Martínez, ha anunciat que prendrà mesures per evitar pràctiques incíviques en l'abocament a la via pública de tot tipus de residus. El regidor ja va avançar una política de tolerància zero en aquest aspecte en la primera trobada que l'equip de govern va mantenir amb veïns del municipi, en què la queixa per aquest tipus d'abocaments va ser constant.

El regidor de Medi Ambient troba alarmant l'elevat cost i l'esforç que s'ha de dedicar a mantenir els carrers lliures de mobles vells, matalassos, runa i poda, entre altres elements. Cada setmana es recullen de mitjana 13 tones de residus entre restes de poda, andròmines i enderrocs. Aquesta xifra suposa que a l'any s'han de retirar de la via pública 676 tones, amb un cost de 70.000 euros i 2.900 hores de treball.

“Actualment, disposem d'una deixalleria i d'un servei de recollida domiciliària gratuïta de poda i andròmines velles. Es presta un bon servei i es donen facilitats tant a la ciutadania com als comerços que ho sol·licitin. Per això, el que no podem consentir és que la brutícia i l'incivisme es multipliquin a la via pública i generin més despesa, pertorbin la convivència i danyin la imatge del nostre municipi”, assegura Toni Martínez. Les sancions que s'imposaran van dels 300 als 900 euros.

LA XIFRA

13
tones de mobles vells, matalassos, runa i restes de poda
s'acumulen cada setmana prop dels contenidors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.