Medi ambient

El govern de Vall-llobrega denuncia que a la pista de motocròs li falten visats

El municipi manté el litigi contra la instal·lació, que ja ha començat a funcionar al terme de Palamós

L'ACA i Endesa no hi han donat el vistiplau preceptiu

Els dos recursos contenciosos administratius interposats per l'Ajuntament de Vall-llobrega contra les llicències ambientals i d'obres del circuit de motocròs autoritzat pel consistori veí de Palamós continuen el seu curs. Però des del govern de Vall-llobrega destaquen ara els dos últims pronunciaments davant del jutjat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la companyia elèctrica Endesa per assegurar que la instal·lació “podria incomplir les condicions de seguretat”.

L'emplaçament triat per instal·lar el circuit, a l'àmbit del paratge conegut com la Portalada, és a pocs metres de la riera de Vall-llobrega. Segons el govern del municipi, l'ACA ha informat que, “amb les recents dades de què es disposa”, el circuit està situat efectivament en zona inundable. I, segons informes pericials encarregats pel govern de Vall-llobrega, es tracta d'una zona sotmesa a riscos en períodes de retorn de 10, 100 i 500 anys en “prop del 70% del circuit”.

El consistori sosté que la instal·lació de motes i dics de més de 6 metres d'altura per reduir el soroll comporta un “risc evident” davant possibles avingudes, ja que “constitueix un obstacle” i una “alteració del règim hidràulic”.

Endesa ha presentat un informe en què indica que l'elèctrica “mai havia informat dels projectes tramitats i reconeixent que el circuit incompleix les distàncies de seguretat de les línies aèries amb els talussos i motes construïdes” per reduir l'impacte acústic als veïns. La companyia ha requerit als promotors del circuit que corregeixin les mancances.

LA XIFRA

218
metres
hi ha des del solar on està previst fer el circuit fins a l'habitatge més pròxim, del terme de Vall-llobrega.

LA DATA

04.11.15
estaven previstes
diverses declaracions pericials i testificals, que van quedar suspeses i pendents de nova data.

L'alcalde voldria el suport de Palamós

L'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, lamentava ahir que “el nou govern de Palamós [d'ERC i CiU] tampoc es pronunciï” respecte a la instal·lació, tramitada durant el mandat de l'anterior executiu del PSC i l'Entesa. Guirado destaca que una de les cases més afectades, a pocs metres del circuit, està en sòl palamosí i diu que mantenen el litigi perquè “el soroll de l'activitat se sent bastant, sobretot si bufa marinada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia