Difonen deu receptes amb menjar sobrant en vint municipis de la Selva
Amb parades al mercat i tallers, el Consell Comarcal i la Cuina de Sils col·laboren contra el malbaratament alimentari i en la prevenció de residus
El Consell Comarcal de la Selva ha començat la campanya A la Selva fem nous plats amb les sobres dels cuinats, que des d'ahir i fins al dia 28 intentarà combatre el malbaratament alimentari. La campanya té la col·laboració del col·lectiu La Cuina de Sils i es difondrà amb una parada als mercats de fruita i verdura de quinze municipis, incloent-hi els d'ahir a Blanes i Sils, i en sis tallers de cuina.
Fonts de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal expliquen que ja treballen des de fa dos anys en les directrius europees. S'ha treballat en la reutilització, contra el malbaratament i en la desmaterialització –es prioritza regalar una entrada de cinema i no una flor.
Sopa amb pa sec
Entre els paradistes i els clients dels mercats es fa difusió de la campanya, que s'emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus. Ahir a Sils i Blanes, es van repartir fitxes de receptes. Són una guia per elaborar plats amb restes d'altres cuinats i s'han extret del receptari La Cuina de Sils. Amb pa sobrer, es poden fer dolços amb pa sec i Sopa de menta amb pa sec, i amb peix sobrant es pot cuinar Sopa dels caps i cues (rap i lluç, entre altres). Aquesta setmana hi haurà punts informatius als mercats de Riells i Viabrea (avui), i a Anglès, Breda i Sant Hilari (demà).
Els tallers de La Cuina de Sils es faran, entre altres llocs, dimecres a l'escola Napoleó Soliva de Blanes, el dia 26 al Domus Sent Soví d'Hostalric, el dia 27 al Food Lab de Riudellots i el dia 28 a l'Escola d'Adults de Santa Coloma. Les inscripcions són gratuïtes i s'hi podrà fer un tastet o bé endur-se el menjar en una carmanyola.
LA DATA
LA XIFRA
Qui cuinarà més bé el que sobra de l'àpat?
A banda dels tallers de cuina i les parades als mercats, la campanya també arribarà a sis altres municipis de la comarca, que integren el Fons de Residus del Consell. Hi ha, a més, el concurs La meva cuina més creativa amb aliments sobrants. Qui ho vulgui pot omplir les butlletes per participar en el concurs en què s'han de oferir receptes amb sobrants de menjar. El guanyador o guanyadora rebrà d'obsequi un àpat per a dues persones en un restaurant de la comarca.