Medi ambient

Palafrugell treu 36 horts socials a sorteig públic

Fins al 12 de desembre, particulars i entitats han de cursar les sol·licituds

Els regaran amb aigua de pous recuperats

La primera tongada d'horts comunitaris promoguts per l'Ajuntament de Palafrugell se sortejarà al desembre i l'alcalde, Juli Fernández, preveu que es puguin lliurar als adjudicataris al llarg del mes de gener. Es tracta de la primera fase de la zona d'horta de les Arenes, al paratge Sorrell tocant a la via verda ciclista, amb 32 parcel·les de 75 metres quadrats per a particulars i quatre de més grans –entre 105 i 150 metres quadrats– reservades a entitats amb finalitats socials. Les canalitzacions del reg ja s'han enllestit i només resta instal·lar les casetes per desar eines i uns lavabos públics a l'accés principal.

El període per presentar sol·licituds s'ha obert aquesta setmana i acabarà el 12 de desembre. La regidora de Benestar Social, Margarita Mauri, destacava que hi ha hagut força consultes a l'oficina d'informació al ciutadà sobre els requisits per poder-hi aspirar: majors d'edat empadronats al municipi i sense cap altre conreu a la comarca. Fernández va explicar que, un cop recollides totes les instàncies, faran un sorteig de les concessions, a 5 anys i amb un preu anual de 100 euros que inclou l'aigua de reg.

L'objectiu del projecte, però, és implicar-hi famílies amb ingressos baixos perquè puguin conrear els seus propis aliments. Alhora, fomentaran tècniques d'agricultura ecològiques, sense pesticides, i la creació d'una associació d'hortolans. Pel que fa al reg, l'actuació ha permès recuperar antics pous i un dipòsit construït el 1926 que fins a la dècada dels setanta abastia la població. L'edifici de l'estació de bombament es rehabilitarà per fer-hi activitats relacionades amb la zona d'horta. Quan es completin les dues fases restants del projecte, la zona de les Arenes disposarà d'una setantena de parcel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona