Medi ambient

El Copate reclama una part de les ajudes al govern

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) va reclamar ahir una part dels ajuts acordats amb la Generalitat que no s'han rebut per combatre la mosca negra. Segons van denunciar els responsables de l'entitat, el govern es va comprometre a aportar 920.000 euros durant aquest any i a hores d'ara només n'ha transferit 770.000.

És la principal reivindicació que es va donar a conèixer ahir durant l'acte de presentació del balanç de la campanya del mosquit a Amposta. Sobre la qüestió, els tècnics van assegurar que la falta d'aquesta part del pressupost, un total de 150.000 euros, ha complicat la campanya. Les ajudes acordades amb la Generalitat també havien de destinar-se a combatre la mosca negra, objectiu que no s'ha acomplert del tot.

Pel que fa a les actuacions, des del Copate van explicar que els tècnics han tractat aquest any 2.405 hectàrees de medi natural i han dut a terme 465 tractaments, gairebé 200 menys que en la campanya anterior. Exceptuant la falta de recursos, segons van reiterar, el resultat dels tractaments ha estat positiu i ha permès analitzar, a més, algunes problemàtiques com ara la situació d'excepcionalitat que van viure aquest estiu la Ràpita i Alcanar amb un increment tan accentuat de la població de mosquits que va motivar les queixes dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia