Medi ambient

Saurina denuncia la tala d'un bosc sense permís a Bàscara

L'alcalde, Narcís Saurina, assegura que se sent “impotent” de veure que el “bosc desapareix” i que “no ho permetrà”

La tala continua malgrat que els agents rurals ja l'han fet aturar un cop

L'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, ha denunciat que el propietari d'una finca del nucli d'Orriols està talant sense permís un bosc de pi situat entre l'N-II i l'autopista. Segons Saurina, la setmana passada ell mateix es va presentar a la finca amb els agents rurals per aturar la tala. Però assegura que tot i això les feines continuen, que han insistit al Departament d'Agricultura però que se sent “impotent” de veure que “el bosc està desapareixent”. “D'aquí a pocs dies no quedarà cap arbre, si és que ara mateix en queda algun”, diu. I hi afegeix: “L'Ajuntament no ho permetrem.”

L'alcalde explica que el propietari és un empresari que ha comprat una finca molt gran a Orriols, on s'està arreglant un mas. Narcís Saurina diu que es va reunir amb ell per mirar de solucionar la situació. Però que no ha tingut cap efecte. “Em va assegurar que tenia permís però només el tenia per una part, per això els agents rurals li van fer parar la tala”, explica. Tot i que pocs dies després es van reprendre les feines.

Narcís Saurina aclareix que normalment quan es demana permís per talar un bosc per fer-hi camps, s'aprova sense problemes, però que cal demanar els permisos, perquè no pot ser que algú transgredeixi la legalitat.

Ahir mateix l'equip de govern va tornar a contactar amb els agents rurals per mirar d'aturar la tala del bosc de pi. “No ho permetrem, volem que les coses es facin bé, però aquí hi ha una part que no té bona voluntat perquè diu una cosa i en fa una altra”, es lamenta l'alcalde. A més, la situació ha provocat neguit entre els veïns d'Orriols.

Aquest diari va intentar ahir sense èxit posar-se en contacte amb el propietari de la finca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia