Medi ambient

El sector turístic privat i públic de la Garrotxa vol els centres del parc oberts

Remarquen que són fonamentals per informar els visitants de la zona protegida i per evitar massificacions

Han enviat una carta a la Generalitat

El sector turístic de la Garrotxa està indignat amb la direcció general de Medi Natural de la Generalitat perquè manté massa setmanes tancats els punts d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Ho han fet a través d'una carta de Turisme Garrotxa, l'entitat que aplega tots els ajuntaments de la comarca i representants de tots els agents privats, que han fet arribar a la directora general de Medi Natural, Marta Subirà.

El president de Turisme Garrotxa i alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà, ha explicat que a la carta, que també han fet arribar a la direcció del parc natural, argumenten que els espais de la reserva són un dels principals atractius turístics i que la majoria dels visitants passen pels centres d'informació. Ell mateix ha remarcat que els professionals que atenen els visitants són fonamentals per limitar el problema de la massificació d'algunes reserves en moments concrets de l'any, com per exemple, la Fageda d'en Jordà, també per recordar-los les normes bàsiques que han de seguir per respectar l'entorn.

Llorà ha remarcat que el bon temps d'aquesta temporada d'hivern ha estat un aliat del sector turístic, perquè es manté força el flux de visitants, cosa que fa encara més necessari que s'obrin els centres d'informació. En tot cas, Eduard Llorà ha indicat que a la carta han remarcat la importància d'obrir els centres per Setmana Santa, tot recordant a Medi Natural que aquest any cau al mes de març i no a l'abril com sol ser habitual. “És un motiu més perquè avanci l'obertura dels centres i que no apliqui la norma de cada any de fer-los entrar en servei a l'abril”, ha sentenciat

Cal tenir en compte que els punts d'informació del Parc Natural de la Garrotxa són un important reclam turístic; però, sobretot, que fan una tasca fonamental a l'hora d'informar els visitants, remarcar-los la importància de ser respectuosos amb l'entorn privilegiat i encaminar-los a les diferents reserves naturals segons les preferències que manifesten. Gestionats per l'empresa d'educació ambiental Tosca, que en té la concessió, n'hi ha a Can Passavent, al volcà Croscat, el de l'àrea de Can Serra i l'aparcament del volcà Santa Margarida, a Santa Pau, i el de la Torre Castanys del Casal dels Volcans al Parc Nou d'Olot. Tosca hi fa una bona feina de pedagogia sobre els valors del parc, més enllà de la informació de servei.

LA XIFRA

4
centres d'informació
hi ha repartits a l'espai protegit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

LA DATA

25.03.16
és el dia
de Divendres Sant, festiu al país fins al 28, tot i que molts comencen les vacances el 19.

Via verda de Ca la Guapa al volcà de Santa Margarida

Els tècnics de l'Ajuntament de Santa Pau, del Parc Natural de la Garrotxa i de la direcció general del Medi Natural, estan treballant en el projecte de construcció d'una via verda que unirà Ca la Guapa i l'aparcament del volcà de Santa Margarida. L'alcalde, Pep Companys, ha explicat que és una de les mesures que pot ajudar a evitar la massificació de la Fageda i encara més si, conjuntament amb l'Ajuntament d'Olot, poden fer-lo arribar fins a la capital garrotxina. Informar els usuaris en destí –Barcelona i rodalia–, incrementar el transport públic que enllaci l'estació olotina amb la Fageda i acabar de projectar les millores en seguretat que la Generalitat proposa per a la zona d'accés a la Fageda d'en Jordà i executar les obres són algunes de les altres propostes que hi ha sobre la taula. Cal recordar que els caps de setmana de novembre i desembre molts visitants han d'aparcar el cotxe als vorals de la carretera amb el risc que això comporta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia