Medi ambient

Recollida de firmes contra el pla de l'Ebre

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) continua la lluita contra el pla hidrològic de l'Ebre després de l'èxit de la manifestació de diumenge a Amposta i de la visita d'eurodiputats al Delta per avaluar l'impacte del pla. D'aquí a pocs dies, el moviment social començarà una recollida de firmes per reclamar un cabal ambiental per al tram final del riu. “És una petició del síndic de greuges, que ha obert una actuació d'ofici sobre el pla i que reforçarà la seua possible queixa al defensor del poble europeu”, ha explicat la portaveu de la PDE, Susanna Abella. El síndic ha reclamat informació a la PDE, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Comissió Europea i l'Estat per analitzar si el pla hidrològic de l'Ebre vulnera la normativa comunitària. Concretament, el pla de conca de l'Ebre podria incomplir la directiva marc de l'aigua, la d'aus i la d'hàbitat. De fet, la Comissió Europea ja va obrir un procediment d'investigació a l'Estat perquè considera que el cabal ambiental establert per al tram final del riu, que és de 3.009 hectòmetres cúbics anuals, no protegeix l'estat ecològic del Delta.

D'altra banda, la PDE preveu reunir-se amb Unió de Pagesos per debatre el model agrari. “Hem de buscar una sortida que no implique la confrontació de territoris”, ha afirmat Abella. UP sosté que el reg i el cabal ambiental són compatibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia