Medi ambient

Guarets i barreres per combatre el cargol poma

La sectorització de tres zones del marge esquerre del delta de l'Ebre, els guarets i els tractaments amb saponina seran aquesta primavera les principals accions per combatre la plaga del cargol poma als arrossars. Així es va acordar en la reunió de la comissió tècnica de lluita contra el cargol poma tinguda dimarts. “Després de sis anys d'actuacions per combatre el mol·lusc invasor comencem a treballar de forma coordinada tots els agents implicats”, ha explicat el membre de la comissió permanent d'Unió de Pagesos (UP), Rafel Verdiell. La sectorització del Delta implicarà la instal·lació de barreres i comportes als desguassos per aïllar les zones on s'hagi aconseguit eliminar la plaga. Una actuació que a tot el marge esquerre del Delta implicaria una inversió de cinc milions d'euros, però que s'executarà per fases.

Pel que fa al pressupost d'enguany, serà d'un milió d'euros i inclourà una subvenció d'un 25% del cost del tractament amb saponina que han de fer els arrossaires a les parcel·les afectades.

D'altra banda, UP reclama al Ministeri d'Hisenda ajuts per al sector hortícola de l'Ebre, ja que les elevades temperatures de l'hivern han provocat un 60% de pèrdua en la producció. Concretament, UP demana una reducció de l'IRPF i l'habilitació de préstecs per compensar la falta de liquiditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia