Medi ambient

La PDE inicia una recollida de signatures en contra del pla hidrològic de l'Ebre

Les firmes es presentaran a l'abril al Síndic perquè les use a escala estatal i europea

El contenciós al Suprem tindrà el suport d'ajuntaments ebrencs

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha començat una campanya de recollida de firmes contra el pla hidrològic de conca de l'Ebre que presentarà al Síndic de Greuges de Catalunya per demanar-li la seua intervenció. Concretament, es reclama al Síndic que intercedeixi davant les institucions espanyoles i comunitàries perquè el pla hidrològic s'ajuste al dret estatal i comunitari i que el Ministeri d'Agricultura revise tant les hectàrees de regadiu previstes com el cabal ecològic del tram final del riu. “Demanem al Síndic que faci tot el possible legalment tant a l'Estat com a Europa per aturar el pla hidrològic, perquè si no es causarà un greu perjudici al delta de l'Ebre”, va dir la portaveu de la PDE, Matilde Font.

La recollida de firmes es tancarà a l'abril, quan la missió d'eurodiputats que va visitar el Delta farà públic el seu informe i la Comissió Europea començarà a avaluar el pla hidrològic. La PDE espera recollir milers de signatures, que es podran enviar per correu a l'entitat antitransvasament o directament a les parades que habilitarà tant al mercat de Tortosa com al d'Amposta els dissabtes. De fet, el cap de setmana passat ja es van recollir les primeres firmes coincidint amb la Festa de la Carxofa, a Amposta, i la Fira de l'Oli, a Jesús.

D'altra banda, alguns ajuntaments de les Terres de l'Ebre se sumaran al recurs contenciós administratiu que està preparant la PDE contra el pla hi-
drològic i que presentarà abans del 19 de març al Tribunal Suprem. Finalment, els ajuntaments que formaran el front institucional en defensa de l'Ebre no tenen temps de preparar el seu propi recurs jurídic, i per això donaran suport al del moviment social. “Representants de tots els colors polítics, excepte el PP, d'una vintena d'ajuntaments ebrencs van participar en una reunió en què els vam oferir que se sumessen al nostre recurs”, va explicar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. Paral·lelament, la Generalitat està elaborant un recurs contra el pla de conca.

Per la seua banda, la PDE ha retirat el contenciós que havia presentat al Suprem contra l'anterior pla de conca. “Ho hem fet per evitar interferències i el Suprem ha acceptat la retirada del contenciós”, va dir Tomàs. Amb tot, l'argumentació del recurs que presentarà d'aquí a unes setmanes, i que subscriuran alguns ajuntaments (i també Depana), serà molt similar, ja que el pla vigent és pràcticament igual que l'anterior.

LA FRASE

Invitem totes les institucions de les Terres de l'Ebre que se sumen al nostre recurs al Suprem
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia