Medi ambient

Cabrils vol fer-se càrrec de la riera

El baix nivell de la llera ha afectat als murs i el pavimen d'alguns carrers

S'hi ha de dipositar sediments

L'Ajuntament de Cabrils vol actuar a la llera de la riera per a què tingui un nivell òptim. Des del 2003, ha baixat el nivell de la llera “afectant l'estabilitat dels murs, provocant esfondraments del paviment de carrers i afectant en diferent grau la xarxa de clavegueram existent sota el nivell de les lleres”, diu el consistori en un comunicat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), era l'encarregada de mantenir la llera, però segons el regidor de Comunicació, Oriol Gil (CIU), “a la pràctica mai se n'havia fet càrrec o ho havia fet de manera molt puntual”. Gil explica que el consistori prepara un projecte per intervenir a la riera, que es preveu aprovar enguany. Per això, govern i oposició treballen plegats en un grup i una companyia externa n'ha avaluat l'estat.

La diagnosi feta per la firma BVS & Partners Barcelona constata que hi ha hagut un descens de la llera i això “ pot afectar a l'estabilitat dels murs perimetrals, les travesses, els ponts així com els pous i canalitzacions ubicats en el llit de la riera”, segons va informar el consistori a través d'un comunicat. Per això, l'empresa recomana reforçar aquests elements i mantenir el nivell de la llera amb sediments per compensar la reduïda aportació natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia