Medi ambient

Premià de Mar estrena el primer corredor biològic

És una experiència pionera a la comarca amb la creació de petites zones verdes que enllaçaran carrers i places

Premià de Mar ha començat a crear el seu primer corredor biològic. El projecte, pioner a la comarca, farà possible que el municipi pugui gaudir d'un circuit format per zones verdes naturalitzades i petits ecosistemes que enllaçarà diverses places i carrers.

Els primers treballs han començat a la plaça de l'Ajuntament i els carrers que l'envolten, i un cop finalitzats avançaran cap a la plaça dels Països Catalans i la pineda de la plaça de l'Esperanto, de manera que el corredor anirà creixent. Al llarg d'aquest trajecte, s'hi crearan jardins naturals adaptats al canvi climàtic pensats per afavorir la biodiversitat, de manera que les places actuaran com a pulmons i els carrers dels voltants, com a vies de connexió.

En aquest sentit, en comptes de flor de temporada, que necessita molta aigua, s'hi plantaran plantes amb diferents èpoques de floració al llarg de l'any. Alhora, es crearan petits ecosistemes amb caixes de nius d'animals com ara mallerengues, pit-roigs, ratpenats i orenetes, i insectes com ara la marieta, que té una funció important en l'equilibri de malalties i paràsits de les plantes, com en el cas de l'escarabat morrut de les palmeres. A cada punt verd hi haurà un panell amb informació i la descripció de l'ecosistema.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és la naturalització de les zones verdes, juntament amb les finalitats que aquests corredors poden tenir de cara a l'educació ambiental i de la salut pública. La primera fase d'aquest primer corredor es preveu que acabi abans d'un any. La regidora de Medi Ambient, Olga Safont (PSC), va explicar que aquest projecte “no s'acabarà de completar fins d'aquí a alguns anys”, però sí que va avançar que llocs com ara les places Moragas i Santa Rosa també en formaran part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia