Medi ambient

Sallent reclama una planta de tractament de sal

L'alcalde, David Saldoni, planteja alguns interrogants al pla de mineria del govern

Coincideix amb el de Súria que és positiu que s'afronti la qüestió

Ja hi ha les primeres reaccions després que dimecres el govern va presentar el pla director de l'activitat minera per posar ordre al sector miner del Bages. L'alcalde de Sallent, David Saldoni, planteja alguns dubtes, sobretot per al període transitori entre el 2017, quan s'ha de deixar d'abocar al Cogolló, i el 2020, quan es posarà en marxa la nova planta de Súria.

La Generalitat proposa per aquest període fins a onze solucions. Però Saldoni avisa que a l'Ajuntament de Sallent no els en convenç cap. Demana que s'estudiï una solució intermèdia entre diverses propostes. Dins d'aquestes alternatives, reclama una planta de tractament de sal a Sallent. “No dic una planta de sal vacuum, però hi ha altres aplicacions per a la sal que es fan amb plantes amb una inversió no tan gran, que aconsegueixen una puresa menys alta”, però amb l'objectiu de donar una sortida a la sal. L'Ajuntament consultarà la qüestió amb experts i també demanarà l'opinió als veïns. S'està estudiant com.

Tot i els dubtes que planteja, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, coincideix amb el de Súria, Josep Maria Canudas, que és positiu que el l'afer s'hagi posat sobre la taula i que es faci amb la voluntat d'escoltar la comarca, i que es tinguin en compte els vessants econòmics, mediambientals i laborals. Canudas, però, no vol aprofundir en una anàlisi fins que no s'hagi estudiat el pla més a fons.

Crítiques de Prou Sal

L'entitat ecologista Prou Sal valora “l'esforç” del govern per elaborar un pla integral per a la mineria al Bages però lamenta que no s'hi han tractat aspectes “clau” com el pla de restauració del Cogulló de Sallent o qui farà front a la fiança per restaurar-lo. Un dels integrants de l'entitat, Josep Ribera, critica que el govern prevegi arribar als residus zero en vint anys, un període que considera “massa lluny”.

LES FRASES

El pla és positiu perquè intenta posar solucions i dóna veu a la comarca però ens ho volem mirar bé
Josep Maria Canudas
alcalde de súria
No ens convenç cap solució per al període transitori. Apostem per una barreja d'aquestes
David Saldoni
alcalde de Sallent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia