Medi ambient

Medi Ambient

Animals

Guerra contra les tifes

Solsona endureix l'ordenança de tinença d'animals per combatre la presència de caques de gos al carrer

No recollir-les serà ara una falta greu, amb sancions de 100 a 600 euros

“Això no s'aguanta,és una indecència i havíem d'actuar”, assegura l'alcalde de Solsona

El regidor de Medi Ambient de Solsona, Antoni Carralero, parla de situació “dramàtica” i l'alcalde, David Rodríguez, “d'indecència. L'equip de govern explica que la presència de caques de gos al carrer s'està convertint en un problema greu, que rep moltes queixes dels solsonins i per això s'ha decidit combatre-ho. El ple de Solsona de divendres va aprovar un enduriment de l'ordenança de tinença d'animals que –entre altres mesures– preveu que el propietari que no reculli una caca del seu gos cometrà una falta greu i no lleu, com estava considerada fins ara. Això significa que si la policia local l'enxampa haurà de pagar entre 100 i 600 euros de multa.

Segons el regidor de Medi Ambient, fins ara s'han fet campanyes de conscienciació però no hi ha hagut manera de combatre un problema d'incivisme que, de fet, moltes poblacions intenten combatre. Per això, a Solsona, han decidit ser més durs amb les infraccions que cometin els amos de gossos. A banda de les tifes, també es considerarà greu portar el gos deslligat o bé no portar-lo identificat. Fins ara, tots aquests incompliments eren considerats lleus i això donava poques eines a la policia per actuar. “Serem flexibles al començament i farem una campanya informativa, però el que passa ara no pot ser de cap manera, Tenim moltes queixes. És dramàtic, fins i tot al nucli antic”, diu Antoni Carralero.

També l'alcalde, David Rodríguez, es mostra convençut que és un tema que cal resoldre. “Ens n'hem de sortir. S'ha de resoldre d'una vegada per totes. Volem que la ciutat estigui bonica, la cuidem, però com volem que hi vingui gent?”, reflexiona. Assegura que és un dels principals problemes que percep la ciutadania a Solsona. L'alcalde confia que amb la nova ordenança i amb una policia local dimensionada –es trauran a concurs dues places noves– es tindran prou eines per combatre l'incivisme d'alguns veïns. “Això no s'aguanta, és una indecència. Hi havíem de posar mà”, diu. Ho té clar. L'Ajuntament de Solsona ha iniciat ja la seva guerra particular contra les tifes al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia