Medi ambient

Uns veïns es queixen d'una tala d'arbres a Premià de Mar

Asseguren que els cinc exemplars no estaven malalts

L'Ajuntament respon que ha actuat per seguretat

L'Ajuntament de Premià de Mar va talar dilluns cinc arbres que estaven situats al carrer de la Marina, a la cantonada amb la Gran Via de Lluís Companys, on ara només es poden veure els seus troncs.

“Per mantenir l'equilibri forestal, s'està fent una substitució o tala d'alguns arbres que presentaven risc de seguretat a causa de la seva ubicació o de problemes de salut que podien derivar en trencaments de branques o caigudes”, va exposar recentment el consistori en un comunicat.

Alguns veïns, però, asseguren que els arbres del carrer de la Marina estaven en bon estat. Un d'ells, José Fermín Peña, explica que va passar pel carrer de la Marina i va veure que els treballadors municipals estaven talant els arbres. “Els vaig preguntar per què ho feien i em van dir que perquè aixecaven el terra; però, com es pot comprovar, això no és veritat.”

Peña hi afegeix que els tècnics li van exposar que els exemplars tallats eren un perill per a les persones, “però els arbres estan absolutament sans i no representaven cap perill”, defensa.

Peña ressalta que els arbres són un element important perquè fan ombra i donen oxigen als veïns, i, en aquest sentit, lamenta que no s'hagi consultat els ciutadans si volien que els tallessin. “La democràcia és contrària a aquestes actuacions, el primer que s'ha de fer és preguntar als veïns i explicar-los el que es vol fer”, conclou el veí consultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia