Medi ambient

societat

clima

La llevantada s'endú la sorra acabada de portar als Griells

El temporal fa esvair els 30 metres que s'havien guanyat la setmana passada amb sorra del port

Els veïns lamenten els sis dies de feina en va i demanen urgentment la solució dels espigons

Els més de 10.000 metres cúbics de sorra que la setmana passada s'havien dipositat a la zona dels Griells de l'Estartit, per regenerar el tram de platja desaparegut els últims anys, no han durat ni una setmana. Amb només dos dies de llevantada n'hi ha hagut prou perquè la nova platja, que en algun punt ja s'estenia 30 metres mar endins des del passeig marítim, s'hagi esvaït del tot.

Des de diumenge, els veïns de la zona comparteixen la seva impotència. La seva portaveu, Pilar Ullastres, lamentava que no s'hagués previst el temporal, ajornant uns dies la feina o compactant la sorra dipositada. Però els operaris, que continuaven dipositant sorra ahir al matí enmig de l'onatge, argumentaven que els han contractat per transportar la sorra de l'aparcament de la platja de l'Estartit fins als Griells i la Pletera amb la màxima celeritat. De fet, l'operació de trasllat de la sorra, que a tot estirar s'ha d'enllestir abans del 31 de maig, ja és molt a prop del seu equador.

L'altra opció, dipositar la sorra a la Pletera a recer de les onades, també és ara mateix inviable, perquè volien fer servir la superfície de platja regenerada als Griells perquè els camions prosseguissin cap al sud. Amb tot, ahir al migdia van acabar suspenent els treballs com a conseqüència del temporal, com a mínim, fins avui al matí.

Els espigons, la solució

Veient la situació, els veïns dels Griells comencen a assumir que passaran un altre estiu sense platja. Encara resten més de 15.000 metres cúbics per dipositar, però Ullastres preveu que encara hi pugui haver més temporals abans d'estiu i ahir admetia que “mentre no tiri endavant el projecte d'espigons per protegir els Griells, abocar-hi més sorra és llençar diners”. L'alternativa provisional si la sorra no s'allunya de la costa seria un dragatge d'urgència per refer la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona