Medi ambient

política catalana

medi ambent

La PDE vol que una riuada blava ompli Barcelona el 5-J

El moviment social reclama la implicació dels ajuntaments ebrencs per organitzar autobusos a la capital catalana

La manifestació contra el pla hidrològic de l'Ebre reforçarà la queixa a Europa

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) està enllestint els últims preparatius per a la manifestació contra el pla hidrològic de la conca de l'Ebre que tindrà lloc el 5 de juny a Barcelona. Una protesta a la qual es preveu l'assistència de gent de tot el país, com ja va passar en la manifestació del 7-F a Amposta, però en què per la PDE és important que hi hagi una massiva presència ebrenca. És per això que el moviment social ha reclamat la col·laboració dels ajuntaments ebrencs per organitzar autobusos que faciliten el desplaçament dels ciutadans cap a la capital catalana. “Demanem als ajuntaments que difonguen la importància de la manifestació entre les entitats del municipi i col·laboren en l'organització dels busos, una tasca que abans feien les plataformes locals”, va explicar una de les portaveus de la PDE, Matilde Font.

A partir d'avui ja es poden comprar els bitllets per anar en bus el 5-J a Barcelona a Tortosa (a les oficines de la Hife) i a Amposta (a Viatges Equador). També l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) col·laborarà en l'organització d'autobusos i està previst que els pròxims dies es vagin afegint més punts de venda dels bitllets. “A Amposta va venir gent de tot Catalunya, ara cal que siguem una riuada blava a Barcelona per aturar el pla hidrològic, cal empènyer les autoritats perquè el canvien”, va dir Font. La protesta reforçarà la queixa que la PDE presentarà a la Comissió Europea contra el pla hidrològic.

Quant al lema del 5-J, tornarà a ser “L'Ebre sense cabals és la mort del Delta”, però hi haurà dues pancartes més de la PDE on es podrà llegir “L'aigua és vida i no una mercaderia” i “Defensem les directives ambientals europees”. A les xarxes socials, el lema és #riuada5J. La manifestació començarà a les dotze del migdia a la plaça Universitat i acabarà el recorregut a la plaça de la Catedral.

LA FRASE

Hem d'anar a Barcelona perquè es visualitze que no es pot fer un pla en tanta gent en contra.
Joan Antoni Panisello
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE

Una queixa a Europa amb “valor afegit”

Abans que la Comissió Europea comenci a avaluar els plans hidrològics de l'Estat, la PDE presentarà una queixa contra el de l'Ebre. “La informació que aportem des del moviment social a Europa és vital pels requeriments que es fan després a l'Estat”, va manifestar una de les portaveus de la PDE, Susanna Abella. Una queixa que sosté que té el “valor afegit” de la mobilització de tot un territori contra el pla de conca, que fixa un cabal ambiental escàs que posa en perill la supervivència del Delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia