Medi ambient

Creix la protecció de dunes a les platges per evitar la regressió de la sorra

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha retirat 56.000 quilos d'espècies invasores

L'estiu disposarà del passeig marítim de Castelldefels renovat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable del manteniment de les platges que s'estenen entre Montgat i Castelldefels, està apostant pel manteniment de les dunes com a element per lluitar contra la regressió de la sorra i enguany ha retirat 56.000 quilos d'espècies invasores, com ara l'atzavara i l'ungla de gat. És un pas més del projecte Dunes híbrides, un programa que va començar el 2014 per afavorir la biodiversitat i preservar la platja de l'efecte dels temporals.

Ramon Torra, gerent de l'AMB, va explicar ahir que l'ens “continua recuperant dunes del delta del Llobregat”, que va veure com aquestes es perdien per efecte de l'avenç de l'agricultura. Amb el temps s'ha descobert que és un sistema més natural i menys agressiu per al medi que la draga del fons marí com a mètode per aportar sorra a les platges que l'han perdut pels temporals, ja que els estudis alerten que el 2100 algunes platges metropolitanes es podrien veure reduïes a la meitat per la regressió de la sorra.

Torra va explicar ahir l'actuació de l'AMB pel que fa al sistema dunar en la presentació de la nova temporada de les platges metropolitanes. Com a novetat, l'AMB ha començat a canviar la senyalització de les platges, un treball que preveu concloure l'any vinent i que suposarà la renovació d'uns senyals que ja tenen 20 anys. És també una novetat la conclusió del tercer tram del passeig marítim de Castelldefels, que s'està acabant d'enllestir amb la col·locació de mobiliari urbà. A més, l'organisme gestor de les platges està apostant per afavorir l'accés amb transport públic i bicicletes amb la creació de més carrils bici.

LA XIFRA

56.000
quilos
d'espècies invasores han estat retirades enguany de les platges metropolitanes de Barcelona.

LA FRASE

La platja és l'espai democràtic per excel·lència, i continuem amb la renovació i la innovació
Ramon Torra
Gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.