Medi ambient

política municipal

medi ambent

Premià de Mar instal·la nius d'orenetes i ratpenats

Es tracta de dues espècies amb les quals es vol afavorir la naturalització dels espais verds del municipi

Premià de Mar ha instal·lat nius artificials d'oreneta cuablanca i ratpenat a la plaça de l'Ajuntament. Aquesta iniciativa forma part del procés de millora de la biodiversitat i la naturalització dels espais verds que s'està duent a terme al municipi –conegut com a corredor biològic– i s'ha fet amb l'assessorament d'experts i membres de l'Institut Català d'Ornitologia. En aquest sentit, s'han seleccionat nius d'espècies que amb l'arbrat del seu entorn puguin tenir una interacció i ajudar a instaurar petits ecosistemes, i s'han instal·lat quatre nius artificials d'oreneta cuablanca (Delichon urbicum) i dues caixes niu de ratpenat.

L'oreneta cuablanca s'alimenta d'insectes que captura volant i ajuda a disposar d'un entorn més saludable i equilibrat. El seu niu natural és de fang i cada vegada els costa més trobar materials adequats per confeccionar el niu. A Premià de Mar la població d'oreneta cuablanca ha experimentat una davallada molt important i actualment és molt reduïda. La instal·lació d'aquestes caixes niu artificials a la façana de l'ajuntament pretén afavorir el retorn d'aquesta espècie i per aquest motiu s'ha dissenyat també darrere la font de la plaça de l'Ajuntament un espai amb fang de qualitat que pot facilitar la construcció de nius naturals d'aquesta espècie. Per la seva banda, la presència de ratpenats al municipi té per objectiu incrementar la biodiversitat d'espècies insectívores, important per a l'equilibri i l'adaptació a les conseqüències del canvi climàtic.

La regidora de Medi Ambient, Olga Safont (PSC), va explicar que la intenció és anar ampliant els punts on es puguin instal·lar els ocells, i crear al municipi més zones arbustives que serviran per fer créixer el corredor biològic del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia