Medi ambient

Veïns del Bruc aturen l'inici de les obres d'una pedrera il·legal

Situada a prop del paratge de Roques Blanques, no té la llicència municipal

Un grup d'integrants de la plataforma Salvem el Bruc va aconseguir ahir aturar l'inici de les obres per a la construcció d'una pedrera al límit del paratge conegut com a Roques Blanques, una zona catalogada com a àrea d'interès natural. L'empresa disposa de l'autorització de la Generalitat per fer les obres des del 2010, però l'Ajuntament bruquetà no els ha donat mai la llicència i, per tant, l'actuació és il·legal. L'alcalde, Enric Canela, assegura que treballaran per “aconseguir la suspensió del projecte”. De fet, el gener passat, el ple va aprovar la suspensió provisional de totes les llicències, entre les quals, les de la pedrera.

Des de Salvem el Bruc, Joan Canudas assegura que l'indret és un “corredor ecològic” i una de les poques zones de bosc verge al municipi. Malgrat que van aturar les obres, l'empresa va arribar a malmetre ahir la vegetació d'uns 500 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia