Medi ambient

Pas endavant per al nou atermenament d'Empuriabrava

El tràmit es reprèn gairebé un any i mig després que l'Estat trametés les primeres directrius als serveis de Costes

La direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha anunciat la posada a licitació del servei per a la realització de l'atermenament de les urbanitzacions de Santa Margarida i Empuriabrava. Els interessats poden presentar les seves ofertes i sol·licituds fins a l'11 de juliol i els resultats se sabran a partir del 20 d'octubre, que és quan s'obriran les ofertes. El servei que es contracta té un període d'execució de 24 mesos i un pressupost total de 348.427 euros.

Amb aquest pas es torna a reactivar un procés que fa anys que dura. Així, a Empuriabrava els propietaris de la marina no saben quins són exactament els límits de les seves finques, des de l'any 2008, quan l'Estat va delimitar una franja de 6 metres al llarg dels canals que afecta piscines, amarradors i habitatges. Una aplicació estricta de la llei en aquell moment hauria significat enderrocs i pèrdues per a molts dels 4.500 propietaris de la marina d'Empuriabrava, però els enderrocs no van arribar mai. En el cas de la marina de Santa Margarida, a Roses, la situació és pràcticament la mateixa.

Des de l'any 2013, quan es va aprovar la nova llei de costes que exclou la marina del domini públic i que garanteix la integritat de les finques, els ajuntaments de Castelló d'Empúries i Roses han reclamat repetidament que s'agilitzin les noves delimitacions.

LA DATA

11.07.16
Data
límit per presentar ofertes o sol·licituds de participació en la realització de l'atermenament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.