Medi ambient

medi ambient

Un 15% menys d'aigua del Ter cap a Barcelona

Territori es compromet a reduir els 166 hm³ anuals a 140 d'aquí a dos anys

Principi d'acord entre la conselleria de Territori i Sostenibilitat i la junta central d'usuaris d'Aigües del Baix Ter per crear i desenvolupar un conveni en defensa del riu Ter. En primer lloc, el conseller Josep Rull s'ha compromès a reduir en dos anys el transvasament d'aigua cap a Barcelona, passant dels 166 hectòmetres cúbics anuals actuals a 140.

Al mateix temps, el departament té previst invertir en una planta de Breda i preveuen una partida pressupostària per posar en funcionament diverses dessaladores en cas d'emergència per sequera, en comptes d'extreure més aigua del Ter. El conveni també inclouria una aportació econòmica –d'uns 240.000 euros en quatre anys– per impulsar projectes de millora del riu, relacionats amb la qualitat de l'aigua i els seus aqüífers.

Rull va anunciar els compromisos dissabte, en una reunió amb la junta central d'usuaris d'Aigües del Baix Ter. Tot plegat, però, encara s'ha de plasmar en el conveni definitiu, que es podria signar al juliol. El document vol ser una eina per garantir el cabal del riu, que des dels anys 1960 és la principal font d'abastament d'aigua potable de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La junta d'usuaris va néixer l'any passat i engloba 38 municipis, les quatre comunitats de regants i més de 1.000 usuaris. El seu president, l'alcalde de Torroella, Jordi Cordon, es va mostrar gratament sorprès per l'anunci de Rull, i ha recordat que “Catalunya té un deute amb el riu Ter”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia